Domů
základní údaje
Aktuálně
pořádané akce Domova, aktuality
O službě
informace pro zájemce
Kontakty
vedení domova a jednotlivé služby

Návštěva HZS ČR územní odbor Jablonec n.N.

Návštěva HZS ČR územní odbor Jablonec n.N.

Dnes 24.4.2019 skupina našich uživatelů, osob s mentálním postižením, dostala možnost nahlédnout do zákulisí Hasičského záchranného sboru České republiky územní odbor Jablonec nad Nisou.


Dozvěděli jsme se, že  pracovníci HZS zajišťují ochranu životů, zdraví a majetku před požáry. Musí však zajistit i spolupůsobení celé řady faktorů. K  těm základním patří stanovení a plnění úkolů a opatření v oblasti předcházení požárům, připravenost k hašení požárů  a zabránění jejich šíření, jakož i vlastní činnosti při hašení požárů. Požární prevence je organickou a nedílnou součástí celého systému a do značné míry ovlivňuje úspěšnost fungování jednotlivých prvků i systému jako celku.

Pracovní jednotkou požární ochrany tvoří velmi dobře organizovaný tým tvořený odborně vyškolenými osobami (hasiči), požární technikou (automobily) a věcnými prostředky požární ochrany (výbava automobilů, agregáty, apod.). Toto všechno jsme měli možnost shlédnout, zeptat se na informace, které nás zajímaly. Otázek jsme měli mnoho a času nebylo nazbyt.

Pozornost a pochvalu si zaslouží vzorný pořádek, řád a systém. Každý člověk přesně ví a zná své úkoly, každá věc má své místo. Všechno je v naprosté čistotě, srovnané a uložené. Dostali jsme možnost sáhnout si na hasičskou výstroj a pomůcky.

Velké poděkování patří mjr. Ing. Ladislavu Žákovi, DiS., veliteli stanice Jablonec n. N., který celou akci připravil a zorganizoval a obrovské poděkování a obdiv panu Lupínkovi, který nás velice trpělivě, ochotně a profesionálně provázel celým oddělením. Prohlídku doplňoval výkladem, který byl nejen zajímavý, ale hlavně poučný.

Publikováno: 7. května 2019 7:00



VZMR


Domov a Centrum denních služeb
Jablonec nad Nisou, p.o.

E-mail: info@dcjbc.cz


Liberecký kraj
Zřizovatelem příspěvkové organizace je Liberecký kraj

MPSV

Centrum denních služeb

Centrum denních služeb

Domov Erbenova

Domov Erbenova

Domov Lesní

Domov Lesní